Hintsofnature

Dorus

Dappere Dorus,

Wat een mooi verhaal, het ontstaan van Dorus.

Franka van Lent vertelde bij haar workshops een mooi verhaal en op een gegeven moment was er een cursist die zei dat ze het verhaal zo mooi vond en dat Franka er maar een boekje van moest maken. Tja dat zet aan het dromen. Door te dromen en over haar dromen te praten kreeg “het boek” steeds meer vorm. Al pratend raakte Kirsin Dankers betrokken bij het verhaal. Zij kwam spontaan met de naam: Dappere Dorus, dat voelde goed. Langzaam werd het plaatje steeds completer. Franka en ik hadden elkaar al eerder ontmoet en ook nu kwamen ze samen in gesprek over Dorus en ik was ook meteen enthousiast. Goh wat gaaf en dan zo’n mooi boek om te praten over kwaliteiten. Als je dit met kinderen hiermee wil werken zou ik er een handpop bij maken zei ik. En zo ging ik aan de slag, na een workshop handpoppen vilten van een zeer gedreven docente Yaroslava Tronich kon ik aan de slag met “Dappere Dorus. Samen met op- en aanmerkingen van mensen om ons heen is een heel mooi compleet pakket ontstaan. In dit pakket als basis het mooie, lieve boek van Dappere Dorus gaat op reis. Daar omheen een hele mooie handgevilte handpop Dorus met een los rugzakje wat ook zijn schildje is. In het schildje een ritsje zodat hij zijn ervaringen mee kan nemen. Ook een bloem en een serie van 21 gekleurde gevilte stenen zitten in het pakket. Op verzoek van een school is er ook een geborduurde fleece versie van de handpop (zonder rugzak) bij gekomen en een reisboekje. Het geheel heeft nu ook een hele mooi “koffer” zodat je alles bij elkaar gemakkelijk kan opbergen of meenemen. Wij zijn super trots op het resultaat en hopen dat Dorus een heleboel mensen en kinderen kan helpen en blij kan maken, dat hij een hoop verbindingen mag leggen op zijn reis.

DSC_0003 (1)

Dit mooie Dappere Dorus pakket is te koop voor € 165,00 (exclusief verzendkosten) Het pakket wordt op bestelling gemaakt dus soms kan het even duren voordat je het pakket in huis hebt.

Het is ook mogelijk om voor hetzelfde bedrag je eigen pakket te maken. Je komt dan in het atelier en gaat onder begeleiding van mij aan de slag. Je hebt hiervoor geen vilt ervaring nodig. We beginnen bij de basis van losse wol leggen, die nodig is voor het schildje. Daarna gaan we de stenen in vilten en dan de bloem maken. Zo krijg je langzaam wat ervaring. Dan maken we het schildje en als laatste gaan we met Dorus aan de slag. Als laatste de box in elkaar zetten en de laatste afwerkingen zoals schouderbandjes aan het schildje en het plukje wol op het hoofdje van Dorus.

Het voordeel van zelf maken is dat je je eigen energie in je handpop kan stoppen en dat hij natuurlijk heel fijn om je eigen hand past. Je zal hier ongeveer 5 dagdelen voor nodig hebben, maar als het nodig is dan worden het er meer….of minder dat kan ook.

Heb je nog vragen dan hoor ik die heel graag,

Groeten Kim