Hintsofnature

Bijzonder verhaal

Ik ben bij Kim gaan vilten met een extra doel. Ik werk met kinderen met autisme, die enorm last kunnen hebben van rimpels en naadjes in sokken. Mijn eigen zoontje heeft daar ook erg last van en ik ben al enkele jaren op zoek naar een oplossing. Inmiddels heeft die zoektocht vooral veel adressen opgeleverd van mensen die me veel succes wensen en vragen of ik het alsjeblieft laat weten als ik een goede oplossing vind!

Ik ben toevallig met Kim aan de praat geraakt over slofjes vilten en zag ineens de mogelijkheden daarvan:
een zachte, perfect passende, naadloze vorm met vrijwel gladde textuur….. zou dat kunnen werken?

We hebben een experiment uitgewerkt. Neutrale slofjes in een wat dunnere uitvoering dan normaal, die hopelijk in de schoenen zouden passen.
Het vilten zelf is een echte aanrader voor drukke mantelzorgers. Al zou je wíllen dan kun je er nog niet bij gaan stressen.

Ik kreeg twee halffabrikaatjes mee naar huis (Kim: Bianca heeft deze halffabriekaatjes zelf gemaakt tijdens de workshop), die ik thuis om de voet zelf verder op maat moest masseren. Dus ik heb hem met zijn slofjes in een warm voetenbadje gezet voor de TV. Een half uurtje masseren met opa’s scheerzeep (Kim: normaal gebruik je hiervoor zeep, liefst olijfzeep maar andere gaat ook prima). Hij vond het helemaal heerlijk. (Ook heel bijzonder om zo’n stuiterbal een half uur helemaal ontspannen op een stoel te zien zitten!)

Toen moesten ze even uit om uit te spoelen en vervolgens heeft meneer ze NAT weer aangetrokken. “Mag ik ze vannacht niet aanhouden, mama, dan drogen ze nog beter in model…” Ik vond het een beetje een raar idee om hem met natte voete in bed te leggen, maar vreemd genoeg hield hij heel warme voeten, hoe fris de buitenkant ook werd. Dus waarschijnlijk is het ook super voor als er sneeuw ligt!

de volgende dag hebben we de proef op de som genomen met zijn allerergste sokken. We moesten wat grotere schoenen nemen, maar hij trok ze moeiteloos aan, met naden en flinke rimpels: “Mama, echt, het lijkt wel of ik op wolkjes loop!”

Nu zijn we een weekje verder en we verschillen enigszins van mening over hoe lang je sokken kunt dragen zonder ze een keer te wassen, dus ik denk dat ik snel een keer terug moet naar Kim